De woningen van nieuwbouwproject De Kroonenburg liggen in Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland. De prominente ligging aan de Maas heeft ervoor gezorgd dat het dorp een levendige geschiedenis kent. De strategische ligging maakte van Maasbommel een schakel in het grote Noord-Europese Hanzenetwerk. Rond de vijftiende eeuw was het een onderdeel van Hanzestad Nijmegen. In die tijd stond Maasbommel met name bekend om de visserij en de mandenmakers en werd ook wel de Snoekenstad genoemd.

Mooie Maas
Met 1.350 inwoners heeft Maasbommel een prettig dorps karakter. Inwoners genieten er van de prachtige meanderende Maas, die niet voor niets ook door veel toeristen wordt bezocht. Het watersportcentrum Maasbommel, watersportvereniging de Gouden Ham en jachthaven Hanzeland zijn slechts een greep uit de vele voorzieningen om optimaal van het water te kunnen genieten!

Binnen handbereik
In Maasbommel kun je naast volop watersporten ook sportief bezig zijn bij voetbalvereniging DBV, Volleybalvereniging Time Out en Tennisvereniging De Gaensacker. Uit eten ga je bijvoorbeeld bij De Korenmolen of Eeterij de Pont. Verder is er een basisschool en een kinderdagopvang in het dorp aanwezig. Voor meer voorzieningen kun je goed terecht in de naburige kernen Dreumel, Beneden-Leeuwen en Oss. Kies uit één van deze plaatsen jouw fijnste plek voor bijvoorbeeld de dagelijkse boodschappen. In Oss en Beneden-Leeuwen is bovendien ook voortgezet onderwijs te vinden. Wil je wat verder weg naar grotere steden zoals Nijmegen, ‘s-Hertogenbosch of zelfs de randstad? Via de N329 en N322 kom je gemakkelijk op de snelwegen A15 en A50 die voor een goede aansluiting zorgen.

Google Maps